Rozieana's Blog

Just another WordPress.com weblog

MY NEW LIFE August 7, 2014

Filed under: Uncategorized — rozieana @ 10:52 pm

Hai semuaaaaa…Lamanya tak update hampir hampir lupa dah password tadi.huuuu…by the way..im a teacher now..di sekolah SMK BATU SAPI,SANDAKAN SABAH. ALHAMDULILLAH..jauh tercampak sini.hehe..tak kisah la mana mna janji dapat kerja. Dekat setahun jugak la tunggu..sebelum tu keja kt kedai jamu.serabut lah keja dgn org gila.sampai skrg aku ingat apa yg dia buat kat aku. Sampai jadi kes polis kot. Ingat ingt balik sakitnya hati. Banyak sangat jadi. Tak laqat kot kalau nak tulih..Lepaih tu keja kat secret recipe. Penat aeh keja situ. Dok dapuq plak penat tak tau nk habaq.kelam kabut jadinya. Syok tak syok pon 3bulan lebih jugak la aku keja situ. Kat situ aku kenai dengan Kak ida, cik lina, dik ika, mekyah, dik fiza, dik zeti, adik akip, adik din, deqwan..depa ni semua kenangan bagi aku. Macam macam hal jgk jadi tp malaih aku nak ceqita kat sini.huhuhu….

Hampir setiap hari aku tunggu panggilan posting.masa aku keja kat secret recipe akhirnya aku dapat temuduga. Best gila! Tp kat peneng. Ah tak kisah la aih kat mana, kalau kat johor pon aku sanggup pi. Interview kot oii. Dalam dok ketaq nk interview aku keja lagi macam besa. Sampai dah masa dia aku pi umah abg aku tidoq sana kat padang serai. Nasib baik dekat dekat dengan peneng. Aku kena interview kat maktab perguruan kat peneng..abg aku bawak. Dengan blazer bagai aku masuk dlm bilik interview ketaq baq hiang. Tp syukur aku beruntung sebab dpt penemuduga yg baik.. Tak ingat la nama dia tp aku terima kasih sangat sangat kat dia sebab luluskan aku.:) semua dah settle. Tunggu keputusan la plak. Terima kasih jugak kat sapa yg mendoakan.:)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s